WE MAGGE WEER!

Lieve Striepers en Strieperinnen,
U hoort het goed, het Groot Striepersgats Liedjesfestival gaat DOOR.
Na twee ellendige jaren mogen we ons geliefde festival eindelijk weer organiseren.
We komen meteen terug met een klapper, want dit jaar vieren wij ons 44e jubileum!
Op 10 december komen we met z’n allen samen om te luisteren naar de nieuwe carnavalskrakers die aankomend seizoen de hitlijsten van Striepersgat zullen domineren.
Oud en vertrouwd vullen we DuCommerce met aanstormend talent, Valkenswirdse veteranen,
onze eigen Liedjesfestivalband, en natuurlijk jullie!
Kom langs, drink bier, maak mee. 
Deze bijzondere jubileumeditie wil je niet missen!!

10 december 2022
Du Commerce

Nieuws

WE MAGGE WEER!

Lieve Striepers en Strieperinnen,
U hoort het goed, het Groot Striepersgats Liedjesfestival gaat DOOR.
Na twee ellendige jaren mogen we ons geliefde festival eindelijk weer organiseren.
We komen meteen terug met een klapper, want dit jaar vieren wij ons 44e jubileum!
Op 10 december komen we met z’n allen samen om te luisteren naar de nieuwe carnavalskrakers die aankomend seizoen de hitlijsten van Striepersgat zullen domineren.
Oud en vertrouwd vullen we DuCommerce met aanstormend talent, Valkenswirdse veteranen,
onze eigen Liedjesfestivalband, en natuurlijk jullie!
Kom langs, drink bier, maak mee. 
Deze bijzondere jubileumeditie wil je niet missen!!

10 december
Du Commerce

Paul Brugel wint de 43e editie van het Groot Striepersgats Liedjesfestival!

Op 14 december vond de 43e editie van het GSL plaats. Deze is gewonnen door het
fantastische nummer ‘Mattie, tap ‘n nattie goud van Dommelsch mee mij’ van Paul Brugel en zijn matties. Met zijn accordeon en de achtergrondkoortjes van een aantal zangers uit de Liedjesfestivalband wisten zij de jury volledig in te pakken. De tweede prijs ging naar CC de Pimpelmezen, die met hun hilarische nummer Als ik in je Lutjeboer de gehele zaal aan het lachen kregen. De jury beloonde onze jongste deelnemer FantasTIES met de derde plaats. Hij wist de harten van elke Strieper en Strieperin te stelen met zijn nummer
Dansen Maar. De publieksprijs is voor het 2e jaar op rij gewonnen door CV de Hecto’s met 
het nummer De Schijf van Vijf. 

Het Liedjesfestival blijft natuurlijk een wedstrijd, maar daar gaat het tijdens deze avond totaal niet om. Zoals het ED al schreef, is het Liedjesfestival een ‘feest van verbroedering.’
Deze avond wordt al 43 jaar georganiseerd om alle Striepersgatse carnavalsvierders met elkaar te verbinden. Dit jaar is dat weer fantastisch goed gelukt en de organisatie kijkt dan ook enorm uit naar de jubileumeditie volgend jaar!

Alaaf!

Het is bijna zover!!

De pakken worden gestreken, de programmaboekjes liggen bij de drukker en
de arrangementen worden geschreven. We zijn er bijna klaar voor!
Dat betekent ook dat de kaartverkoop gestart is! Scoor snel je tickets
voor de 43e editie van het Groot Striepersgats Liedjesfestival bij
Beeks Optiek in Dommelen of Specsavers in Valkenswaard.
Dit wil je niet missen!

De inschrijvingen voor het Groot Striepersgats Liedjesfestival 2019/2020 zijn geopend!!

Heb jij het allerbeste carnavalsnummer ooit geschreven? Kan jij niet wachten 
om dit nummer met heel Striepersgat en omstreken te delen?
Geef je dan snel op voor het Groot Striepersgats Liedjesfestival!
Op 14 december mag je je eigen geschreven carnavalshit zingen
onder begeleiding van een grote professionele band.
Jouw lied wordt ook opgenomen, zodat je tijdens carnaval
overal in Striepersgat los kunt gaan op je eigen nummer!! 

Op de pagina ‘inschrijven’ vind je het inschrijfformulier. 
Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plekken!!

We zien je graag op 14 december in zaal Du Commerce

Alaaf!!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Onno & Theo winnen Groot Striepersgats Liedjesfestival 2018!

De 42e editie van het GSL is gewonnen door het duo Onno & Theo met hun
feestelijke nummer ‘Dat doet een Strieper nie.’ Op de tweede plek eindigde De Ploeg
met ‘Gin Genoeg’ en de derde plek, en tevens de publieksprijs, was voor CV de Hecto’s
met hun nummer ‘Houwe Van.’ 

Het Liedjesfestival was dit jaar wederom een ongekend succes!
CV Ketel wil daarom iedereen bedanken die aanwezig was, dankzij jullie was dit een onvergetelijke avond!

Noteer alvast in de agenda: 14 december 2019 zal de 43e editie van het GSL plaatsvinden! De inschrijvingen openen 25 februari al, en er zijn maar 18 plekken beschikbaar. Wees er snel bij dus!

De film van 2018 is hier te bekijken:

 

De kaartverkoop is gestart!

Haal nu vlug je toegangsbewijs voor het Groot Striepersgats Liedjesfestival! Te koop in Valkenswaard bij Compaenen van Ravenstein en Boekhandel Priem en in Dommelen bij Beeks Optiek. In de voorverkoop zijn de kaarten verkrijgbaar voor 6.50. Aan de deur kosten de kaartjes 7.50. Da’s niks!

Wees er snel bij, want dit wil je niet missen!

Op 8 december vindt de 42e editie van het GSL plaats. In Du Commerce zal de strijd om hét Striepersgatse carnavalsnummer van 2018/2019 losbarsten. Met diverse acts die terug zijn van weggeweest, vaste deelnemers en heuse debutanten. Het belooft een gigantisch feest te worden. En we zien jou daar graag!

Zijn jullie klaar voor het Liedjesfestival 2018/2019?

Nog maar 2 maanden en dan is het weer zo ver! Op 8 december 2018 barst het feest
weer los op de volgende editie van het Groot Striepersgats Liedjesfestival! Nu
CV Ketel de organisatie op zich heeft genomen, gaan er wat veranderingen plaatsvinden.
Omdat de Statie als thuis voelt voor de Ketels, kun je vanaf dit jaar van het Liedjesfestival 
gaan genieten in Du Commerce en gezien muziek maken een grote rol speelt in CV Ketel,
hebben wij er voor gekozen om dit jaar jullie eigen geschreven nummers te gaan begeleiden met een live band! Om wat meer te weten te komen over CV Ketel kunt u de pagina ‘over ons’ bezoeken. Wilt u meer weten over hoe en waar u zich moet inschrijven? Die informatie is te vinden onder het kopje ‘inschrijven.’ Wees er snel bij, want we hebben nog maar een beperkt aantal plekken! Alaaf!

Uitslag bekend !!! en liedjes zijn te downloaden

Op 8 december 2017 is na een spannende eindstrijd “Hi Folks” als winnaar naar voren gekomen met het nummer “Ut Leste”. Voor Coen van Och (een van de Folks) extra leuk omdat hij voor de 25e keer als deelnemer op het podium stond. Dat het een spannende eindstrijd was bewijst ook het feit dat sprake was van een gedeelde tweede plaats door RvR & JD ft Rob van Daal en Willem I (Vorst William Damen). In de finaleronde stond dit jaar ook een nieuwkomer, CV Zwing, althans een deelnemer die na een aantal jaren van afwezigheid op het podium, een prachtig lied ten gehore hebben gebracht en als vierde zijn geëindigd. De winnaar van vorig jaar

Naast de winnaars en finalisten hopen wij dat ook de andere deelnemers, CV Ketel, Achasbistjemernenoamhet, Ge Wit Ut Ooit Nooit Nie en Pierre de komende tijd veel te beluisteren zijn in Mulkgat, Brouwersgat en Striepersgat op een van de vele evenementen, zoals bijvoorbeeld Nooit te Vruug. Maar als je daar niet op wilt wachten kun je de liedjes al via de onze site downloaden. Veel plezier met het oefenen/meelallen!

 Heb jij het beste Valkenswaardse carnavalslied 2017/2018?

De voorbereidingen zijn al in volle gang. Nog zes maanden te gaan…. Op vrijdag 8 december a.s. vindt in stadscafé De Senaat weer het jaarlijkse Groot Striepersgats Liedjesfestival plaats. Dit is hét muzikale hoogtepunt voorafgaand aan het carnaval in Borkel, Dommelen en Valkenswaard, oftewel ‘Groot Striepersgat’. De deelnemers die zich reeds hebben aangemeld zijn al volop bezig om inspiratie op te doen. Zij zullen zich in december weer van hun beste muzikale kant laten zien.

Tijdens het Groot Striepersgats Liedjesfestival (GSL) brengen zo’n 12 deelnemers een eigen lied live ten gehore. Het evenement is opgezet in de stijl van de bekende talentenjachten op televisie, met korte voorrrondes en een finale waarbij zowel een deskundige jury als het enthousiaste publiek bepalen wie de winnaar wordt.

Het GSL wordt dit jaar al voor de 41e keer georganiseerd. In het verleden zijn uit dit gezellige muzikale evenement al diverse lokale ‘klassiekers’ geboren die nog elk jaar met carnaval te horen zijn. De organisatie is in handen van de Stichting Groot Striepersgats Liedjesfestival.

Ben jij een muzikaal talent dat van carnaval houdt?

Wil jij meedingen naar de titel ‘Beste carnavalslied van Groot Striepersgat 2017/2018? Grijp dan nu je kans en schrijf je in voor het GSL. Dit kan als individu, duo, bandje of groep. Je hoeft geen professionele muzikant te zijn maar het moet wel gaan om een eigen lied dat live ten gehore wordt gebracht. Je kunt live inspelen of meezingen met een vooraf ingespeelde muziekband. Indien gewenst kun je via de organisatie ondersteuning krijgen bij het schrijven van een tekst, melodie of arrangement. Inschrijven of nadere informatie inwinnen kan bij Ewald de Groot via email: secretariaat@striepersgatsliedjesfestival.nl of via tel. 06-13764878.

Meer informatie Meer informatie over het GSL is te vinden op www.striepersgatsliedjesfestival.nl en op Facebook (https://www.facebook.com/gslfestival). Ook via Twitter (@gslfestival) wordt informatie over het GSL gedeeld.

Download

Onze liedjes zijn nu beschikbaar in onze Download Pagina

De Strieperschatjes
Winnaar van het Groot Striepersgats Liedjesfestival 2016/2017
 
Het was vrijdag 9 december weer een geslaagde muzikale en carnavaleske avond. Enthousiaste deelnemers die strijden om de titel van het beste carnavalslied van Striepersgat. Zij konden met hun liedjes het publiek opzwepen, samen zwieren en zwaaien. De sfeer zat er dan ook snel in. Verschillende muziekstijlen kwamen voorbij, van reggea, hiphop en de nostalgische carnavalsklassieker. Menig keer werd de polonaise ingezet door het publiek.
Op het podium vond ook het een en ander plaats. Zoals een liedjesaanzoek; “Wil jij met mij een liedje zingen”? Het leek op een huwelijksaanzoek, maar niks is wat het lijkt. Het thema van carnaval dit jaar. Dit was ook de titel van het liedje van een van de deelnemers. Er kwamen ook paters van de Achelse Kluis en vrolijke blauw gele kleuren van Striepersgat voorbij. In de teksten van de liedjes kwamen Stiepersgats carnavalsbal, de Statie en Drie uurkse vooraf terug. Maar er werd ook ingestoken op onderwerpen zoals de Europalaan, het grote meer, naar Handel gaan en het bouwen van een sporthal. De avond werd mede opgeluisterd door de aanwezigheid van de prinsen met hun gevolg van Striepersgat en Brouwersgat.
 
De winnaars uit de 3 voorrondes die zijn gehouden:
voorronde 1: Willem 1  met het lied Sanderdaogs
voorronde 2: RvR ft Tamara en Rob met het lied Wa’n geluk hedde gij
voorronde 3: Ad van Opstal met het lied Hier is het feestje
 
Het publiek heeft met de “Ne Wilde Koart” ervoor gezorgd dat de Strieperschatjes in de finale terecht kwamen. De prinsen hebben hun stem  op Subeat uitgebracht.
Deze vijf deelnemers stonden in de ronde van de finale.
Ze mochten allen nog een keer hun lied ten gehore brengen.
 
Dit is de uitslag van de finaleronde:
1ste prijs: De grote winnaar De Strieperschatjes met het lied; Samen
2de prijs: RvR ft Tamara en Rob met het lied; Wa’n geluk hedde gij.
3de prijs: Ad van Opstal met het lied; Hier is het feestje.
 
De aanmoedigingsprijs is gegaan naar Pierre Boullart 
met het lied; Hier is niet wat het is