De Strieperschatjes, winnaar van het Groot Striepersgats Liedjesfestival 2016/2017

Het was vrijdag 9 december weer een geslaagde muzikale en carnavaleske avond. Enthousiaste deelnemers die strijden om de titel van het beste carnavalslied van Striepersgat. Zij konden met hun liedjes het publiek opzwepen, samen zwieren en zwaaien. De sfeer zat er dan ook snel in. Verschillende muziekstijlen kwamen voorbij, van reggae, hiphop en de nostalgische carnavalsklassieker. Menig keer werd de polonaise ingezet door het publiek.

Op het podium vond ook het een en ander plaats. Zoals een liedjesaanzoek; “Wil jij met mij een liedje zingen”? Het leek op een huwelijksaanzoek, maar niks is wat het lijkt. Het thema van carnaval dit jaar. Dit was ook de titel van het liedje van een van de deelnemers. Er kwamen ook paters van de Achelse Kluis en vrolijke blauw gele kleuren van Striepersgat voorbij. In de teksten van de liedjes kwamen Stiepersgats carnavalsbal, de Statie en Drie uurkse vooraf terug. Maar er werd ook ingestoken op onderwerpen zoals de Europalaan, het grote meer, naar Handel gaan en het bouwen van een sporthal. De avond werd mede opgeluisterd door de aanwezigheid van de prinsen met hun gevolg van Striepersgat en Brouwersgat.

De winnaars uit de 3 voorrondes die zijn gehouden:
Voorronde 1: Willem 1  met het lied Sanderdaogs
Voorronde 2: RvR ft Tamara en Rob met het lied Wa’n geluk hedde gij
Voorronde 3: Ad van Opstal met het lied Hier is het feestje

Het publiek heeft met de “Ne Wilde Koart” ervoor gezorgd dat de Strieperschatjes in de finale terecht kwamen. De prinsen hebben hun stem op Subeat uitgebracht.
Deze vijf deelnemers stonden in de ronde van de finale.
Ze mochten allen nog een keer hun lied ten gehore brengen.

Dit is de uitslag van de finaleronde:
1ste prijs: De grote winnaar De Strieperschatjes met het lied; Samen
2de prijs: RvR ft Tamara en Rob met het lied; Wa’n geluk hedde gij.
3de prijs: Ad van Opstal met het lied; Hier is het feestje.

De aanmoedigingsprijs is gegaan naar Pierre Boullart 
met het lied; Hier is niet wat het is