Paul Brugel wint de 43e editie van het Groot Striepersgats Liedjesfestival!

Op 14 december vond de 43e editie van het GSL plaats. Deze is gewonnen door het fantastische nummer ‘Mattie, tap ‘n nattie goud van Dommelsch mee mij’ van Paul Brugel en zijn matties. Met zijn accordeon en de achtergrondkoortjes van een aantal zangers uit de Liedjesfestivalband wisten zij de jury volledig in te pakken. De tweede prijs ging naar CC de Pimpelmezen, die met hun hilarische nummer Als ik in je Lutjeboer de gehele zaal aan het lachen kregen. De jury beloonde onze jongste deelnemer FantasTIES met de derde plaats. Hij wist de harten van elke Strieper en Strieperin te stelen met zijn nummer Dansen Maar. De publieksprijs is voor het 2e jaar op rij gewonnen door CV de Hecto’s met het nummer De Schijf van Vijf. 

Het Liedjesfestival blijft natuurlijk een wedstrijd, maar daar gaat het tijdens deze avond totaal niet om. Zoals het ED al schreef, is het Liedjesfestival een ‘feest van verbroedering.’ Deze avond wordt al 43 jaar georganiseerd om alle Striepersgatse carnavalsvierders met elkaar te verbinden. Dit jaar is dat weer fantastisch goed gelukt en de organisatie kijkt dan ook enorm uit naar de jubileumeditie volgend jaar!

Alaaf!